24/5/2023

Kad krošnje pričaju

Ususret Festivalu književnosti i zvučnog eksperimenta za djecu i mlade 'Knjige u rošnjama'

Kad krošnje pričaju

I ove godine 'Knjige u krošnjama', festival koji nema svoju središnju temu, već je zamišljen kao nagovor na čitanje, donosi pregršt zabavnog i inspirativnog sadržaja. U pet dana, koliko traje ova  manifestacija, od danas, 24.5. do nedjelje, 28.5. u Parku Ribnjak u Zagrebu očekuju vas radionice za djecu svih uzrasta, predstavljanja knjiga, susreti s domaćim i stranim autorima, pričaonice, predstave i koncerti, večernji razgovori, te sajam knjiga na kojem možete pronaći naslove za djecu po promotivnim cijenama. Bogat festivalski program potražite ovdje.

I ove godine, poseban dio programa je slušaonica naših audio knjiga u krošnjama! Naša izdanja za djecu ozvučit će park, a posebno izrađena mapa poslužiti za orijentaciju, jer treba pronaći brezu pod kojom možete poslušati Malog princa, ili staru sekvoju odakle vas Mladen Badovinac vodi u svijet Neposlušne Tonke i njenog prijatelja, nestašnog i Šporog Špira. To nije sve, u južnom gaju pod hrastom, možete se do mile volej naslušati Balogovih kalambura iz Nevidljive Ive, a u grmu mladih borova žestoko začagati uz Disko za djecu. Jeste li znali kako je Mali Brčić postao Brčina? Dođite, provjerite i dobro se provedite! 

Čekat će vas dekice, drvene bojice, kamenčići i grančice, a u slučaju kiše sve programe provodimo unutar Centra mladih Ribnjak. Kojem, kao i Ibis grafici, toplo zahvaljujemo za prijateljsku suradnju na ovom programu. 

U subotu, 27. svibnja u 17:30, u najbogatijem danu festivala, malom koncertnom izvedbom predstavit ćemo ukrajinsko-hrvatski, književno-glazbeni i humanitarni projekt 'Співучі оповідки RASPJEVANE PRIČE'.