26/10/2023

Audio knjige u Mjesecu hrvatske knjige 2023

Audio knjige u Mjesecu hrvatske knjige 2023

U ovogodišnjem Mjesecu hrvatske knjige, tematski posvećenom prevođenju, Knjižnice grada Zagreba predstavile su novu uslugu za svoje korisnike – mogućnost posudbe zvučnih e-knjiga iz book&zvook biblioteke.  

Manifestacija Mjesec hrvatske knjige ove godine slavi prijevod i prevoditelje, a ovom su gestom simbolično raširili i sam pojam preko granica prve asocijacije – kod nas, naime, nije riječ o prijenosu zvuka i značenja u drugi jezik, već u drugi medij. 

„U želji za okretanjem nekih novih stranica, ove godine Mjesec hrvatske knjige proći će kroz jednu veliku mijenu. Naime, u fokusu će biti njegovo suvremenije lice, lice moderniteta, okrenuto nekim novim trendovskim strujanjima,“ stoji na službenim stranicama manifestacije.

Audio knjige u svijetu nisu novost, dapače, čitanje u audio mediju trend je koji unazad nekoliko godina nezaustavljivo raste. U nastojanju da uhvatimo korak sa svjetskim strujanjima u izdavaštvu, prije četiri godine osmislili smo book&zvook, prvu digitalnu platformu za slušanje i distribuciju knjiga na hrvatskom i srodnim jezicima. Želja da domaćoj publici omogućimo iskustvo slušanja visokokvalitetnog audio sadržaja na materinjem jeziku u samoj je biti book&zvook biblioteke audio knjiga. Sigurni smo da će mogućnost posudbe naših izdanja u knjižnicama približiti ovaj suvremeni trend domaćoj čitalačkoj publici. Također, posudba je praktičan i povoljan put do knjige i lektirnih izdanja za učenike srednjih i osnovnih škola. 

Zvučne e-knjige moguće je posuditi putem mobilne aplikacije eZaki. Detaljne upute o korištenju usluge možete pronaći na web stranicama Knjižnica grada Zagreba, kao i katalog svih audio izdanja u ponudi.

 

Do 15. studenog po sniženim cijenama ponudit ćemo tri domaća romana - sva tri ženskih autorica i nagrađena tportalovom književnom nagradom.

Marija Andrijašević nagradu je primila 2022. godine za svoj roman prvijenac Zemlja bez sutona. Knjigu je pročitala dramska prvakinja zagrebačkog HNK, Lana Barić, a produkciju potpisuje book&zvook. Audio knjiga će po promotivnoj cijeni biti dostupna do 30. listopada. 

Roman U kasno ljeto ovogodišnje pobjednice Magdalene Blažević svojim je glasom u audio medij prenijela glumica Anđela Ramljak. Audio knjiga iz studija book&zvook bit će dostupna po promotivnoj cijeni od 31. listopada do 6. studenog. 

Na kraju manifestacije, od 7. do 15. studenog slušajte roman Adio kauboju, iz pera dobitnice tportalove književne nagrade 2011. godine i prošlogodišnje ambasadorice Mjeseca hrvatske knjige, Olje Savičević Ivančević. Izdanje je to Radio Teatra, a roman je pred mikrofonom pročitala glumica Nataša Janjić Medančić.

Sve tri audio knjige bit će dostupne po akcijskoj cijeni od €9.99 u book&zvook aplikaciji i ovdje na webu.

Zemlja bez sutona

U kasno ljeto

Adio kauboju