Naslov

Projekt Eden. U potrazi za magičnim Drugim

Autor

James Hollis

čita

Nikša Marinović

Nakladnik

Audio Store Transonica

Prevoditelj

Karmela Cindrić

Izdanje

Zagreb, 2023.

ISBN

978-953-8329-46-3

Trajanje

5 sati 51 minuta

žanr

publicistika

Cijena

12.99€ (97.87kn)

Projekt Eden. U potrazi za magičnim Drugim

 

Svi nosimo duboku čežnju za osjećajem pripadnosti i povezanosti, ali ta želja često je ugušena realnošću naših života. Projekt Eden bogato je i nijansirano istraživanje ljudskog iskustva u kojem jungovski analitičar James Hollis preispituje kako ideje u koje sami sebe uvjeravamo, pojedinačno i kolektivno, igraju snažnu ulogu u oblikovanju naše percepcije svijeta i našeg mjesta u njemu. Oslanjajući se na psihologiju, mitologiju, filozofiju, književnost i osobno iskustvo terapeuta, autor nudi uvid u razne načine na koje iznova pokušavamo stvoriti izgubljeni osjećaj raja i s kojim izazovima se pritom suočavamo. Tvrdi da naše borbe i izazovi nisu znakovi neuspjeha, već prilike za rast i transformaciju, te navodi načine kako da pronađemo smisao kroz odnose, rad i kreativne napore. Ohrabruje nas da preispitamo svoja uvjerenja i razmotrimo kako nas ona ograničavaju ili osnažuju na osobnom putu prema osjećaju smisla i svrhe.

Ključna komponenta osobnog rasta i ispunjenja jesu zdravi odnosi s drugima. Zato Hollis naglašava važnost ranjivosti, iskrenosti i empatije u izgradnji i održavanju zdravih odnosa. No, odnosi su izazovni, a sukobi i poteškoće neizbježni čemu treba pristupiti sa znatiželjom i spremnošću za učenjem i rastom, umjesto da ih jednostavno izbjegavamo ili potiskujemo.Kako bismo stvorili smislenije veze s drugima, ključno je da njegujemo samosvijest i duboko razumijevanje vlastitog unutarnjeg svijeta.

James Hollis (Springfield, SAD, 1940.) cijenjeni je jungovski analitičar, pisac i predavač. Doktorirao je kliničku psihologiju na Sveučilištu Saybrook i diplomirao analitičku psihologiju na Institutu Jung u Zürichu. Napisao je šesnaest knjiga o osobnom razvoju, odnosima i potrazi za smislom života. Uz pisanje, Hollis je održao mnogobrojna predavanja diljem Sjedinjenih Država, Kanade, Europe i Australije o temama povezanim s jungovskom psihologijom i potragom za smislenim životom. Bio je izvršni direktor Jung Society u Washingtonu, te je član uredničkog odbora časopisa Journal of Jungian Theory and Practice.

Knjiga je objavljena uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Preuzeto iz Jungove sheme u Psychology of the Transference, The Practice of Psychotherapy, cw 16, par. 422.